beeld1Vanaf januari 2014 start de bouw van het nieuwe gemeentehuis volgens het definitieve ontwerp dat de gemeenteraad vaststelde op 24 januari 2013. Hierbij wordt het achterste gedeelte van het gemeentehuis gesloopt en opnieuw opgebouwd. Het voorhuis blijft behouden en ondergaat een renovatie. In deze brochure treft u impressies van het nieuwe gemeentehuis aan, dat naar verwachting in het voorjaar van 2015 in gebruik kan worden genomen.

Aannemer Van Eesteren realiseert het  totale plan voor de renovatie en nieuwbouw binnen het door de raad aangegeven budget. De centralisatie zorgt voor een forse ruimtebesparing. De huidige gebouwen beslaan 6.000 m2, terwijl er maar 4.000 m2 nodig is om de gemeentelijke organisatie te huisvesten. Dit levert een stevige bezuiniging op in energie-, schoonmaak- en onderhoudskosten.

Van vrijdag 6 december tot en met maandag 9 december 2013 zijn alle gemeentelijke loketten (Burgerzaken, Bouwen en Wonen, Belastingen en de Milieustraat) gesloten. Op die dagen verhuist de gemeente haar kantoren naar de tijdelijke locaties:  Brouwerskolkweg 2A en het voormalige gemeentehuis in Bennebroek.

Op dinsdag 10 december staan wij graag weer voor u klaar. U kunt dan terecht aan de Brouwerskolkweg 2A voor uw paspoort, rijbewijs, inzage bouwdossiers, of een afspraak met een van de collegeleden. In het oude gemeentehuis van Bennebroek kunt u dan nog steeds terecht voor Burgerzaken en vragen over Gemeentelijke Belastingen. De openingstijden van Burgerzaken veranderen niet. Vanaf 10 december 2013 zullen alle commissie- en raadsvergaderingen tijdelijk in het voormalig gemeentehuis in Bennebroek worden gehouden. U bent van harte welkom deze vergaderingen bij te wonen. Ook blijven de vergaderingen live te volgen via gemeenteraad.bloemendaal.nl.